Aydınlatma Metni

Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni



Arzum Tekstil Pazarlama Ticaret Limited Şirketi (“Şirket”) olarak kişisel verilerinizin korunmasına ve güvenliğine azami özen göstermekteyiz. Bu kapsamda, başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) hakkında kişisel verilerinizin toplanma şekilleri, işlenme amaçları, işlemenin hukuki nedenleri ve haklarınız konularında Veri Sorumlusu olarak sizleri en şeffaf şekilde aydınlatmak ve bilgilendirmek isteriz.

KİŞİSEL VERİLERİ İŞLEME AMACI VE HUKUKİ SEBEBİ

Kişisel verileriniz, aşağıdaki tabloda belirtilen amaçlara uygun olarak, Kanun’un 5. Maddesinde belirtilen hukuki sebepler uyarınca işlenmektedir.

İşlenen Kişisel Veriler AMAÇ HUKUKİ SEBEP


Kimlik Bilgisi (İsim, soyisim)


İletişim Bilgisi (E posta, cep telefonu numarası)


Mal / Hizmet Satış Süreçlerinin Yürütülmesi


Talep / Şikayetlerin Takibi


Müşteri İlişkileri Yönetimi Süreçlerinin Yürütülmesi


Mal / Hizmet Satış Sonrası Destek Hizmetlerinin Yürütülmesi


İletişim Faaliyetlerinin Yürütülmesi


İş Faaliyetlerinin Yürütülmesi / Denetimi



Stratejik Planlama Faaliyetlerinin Yürütülmesi Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.



Kimlik Bilgisi (İsim, soyisim)


İletişim Bilgisi (E posta, cep telefonu numarası)


İşlem Güvenliği Bilgisi


Yetkili Kişi, Kurum Ve Kuruluşlara Bilgi Verilmesi


Bilgi Güvenliği Süreçlerinin Yürütülmesi


Faaliyetlerin Mevzuata Uygun Yürütülmesi


Hukuk İşlerinin Takibi Ve Yürütülmesi Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.



KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMA YÖNTEMİ



Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından verilen hizmet, ürün ya da ticari faaliyete bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle; otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, mağaza, şubeler, bayiler, çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ile sizlerden sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecektir.



KİŞİSEL VERİLERİN SAKLANMA SÜRESİ


Şirketimiz, kişisel verileri, yukarıda belirtilen işleme amaçlarının gerektirdiği süre boyunca saklayacaktır. Buna ek olarak, Şirketimiz, doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık durumunda, uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların gerçekleştirilebilmesi amacıyla sınırlı olmak üzere ve ilgili mevzuat uyarınca belirlenen zamanaşımı süreleri boyunca kişisel verilerinizi saklayabilecektir.


KİŞİSEL VERİLERİN AKTARILDIĞI TARAFLAR VE AKTARIM AMACI


Kişisel verileriniz, işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni’nin birinci maddesinde yer alan amaçlar dâhilinde Kanun’un 8 maddeleri uyarınca hukuki bir uyuşmazlık olduğunda yetkili kamu kurum ve kuruluşlar ile paylaşılabilecektir.


VERİ GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN ÖNLEMLER VE TAAHHÜTLER



Şirketimiz,

• kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesini,

• kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmemesini ve

• kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik gerekli teknik ve idari tedbirleri almayı, gerekli denetimleri yaptırmayı taahhüt eder.


Şirketimiz, hakkınızda elde ettiği kişisel verileri işbu Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni ile Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklamayacak ve işleme amacı dışında kullanmayacaktır.


Web-sitemiz üzerinden başka uygulamalara link verilmesi halinde, Şirketimiz, uygulamaların gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.



KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASINA YÖNELİK HAKLARINIZ


Kanun’un 11. maddesi uyarınca Kişisel Verilerinize ilişkin olarak,

• Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

• Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

• Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

• Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

• Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

• İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

• Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Söz konusu haklara ilişkin taleplerinizi, Veri Sahibi olarak Kemalpaşa Mah. Gençtürk Cad. No:10 34134 Fatih/İSTANBUL adresine yazılı olarak, arzumtekstil@hs03.kep.tr adresine kayıtlı elektronik posta (KEP), güvenli elektronik imza, mobil imza ya da varsa Şirketimiz’e daha önceden bildirdiğiniz ve Şirketimiz sistemlerinde kayıtlı bulunan elektronik posta adresi aracılığı ile info@arzumtekstil.com adresine iletmeniz halinde 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Veri Sahibi olarak tarafınızdan iletilen taleplerde, adınız, soyadınız, başvuru yazılı ise imzanız, TC kimlik numaranız ya da yabancı iseniz uyruğunuz, pasaport numaranız veya varsa kimlik numaranız, tebligata esas yerleşim yeri veya iş adresiniz, varsa bildirime esas elektronik posta adresiniz, telefon ve faks numaranız ve talep konusu bulundurmanız zorunludur. Taleplere ilişkin olarak yazılı şekilde yanıt verilecek olması halinde on sayfaya kadar ücret alınmayacak olup, Şirketimizin on (10) sayfanın üzerindeki yanıtlar için mevzuatın öngördüğü ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır. Başvuruya verilecek yanıtın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde ise Şirketimiz, talepte bulunan sizden kayıt ortamının maliyeti tutarında ücret talep edebilir.



METİN’DEKİ DEĞİŞİKLİKLER


Şirketimiz, işbu Metin’de yer alan hükümleri dilediği zaman yayımlamak suretiyle değiştirebilir. Şirketimiz’in değişiklik yaptığı hükümler yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.